Bedrijfsfilm laten maken

Wij maken films voor bedrijven. Je krijgt een kwalitatief hoogwaardige film met een zeer professionele en cinematografische uitstraling. Ook denken we inhoudelijk en strategisch mee over hoe je  jouw verhaal het beste vertelt.

Voor een prachtige film die jou als bedrijf helpt opvallen en jouw marketinguitdaging bij de hoorns pakt. 

Een bedrijfsfilm is pas succesvol als het jouw gewenste kijkers bereikt en aanzet tot actie.

Wat jouw online marketing uitdaging ook mag zijn (nieuw product verkopen, personeelstekort, meer zichtbaarheid, etc.), een bedrijfsfilm kan je een enorme steun in de rug geven.

Het is bijvoorbeeld veel makkelijker om nieuwe medewerkers aan te trekken als je in een mooie, authentieke wervingsvideo kan laten zien hoe fijn het is om bij jullie te komen werken. 

Wij zorgen natuurlijk voor prachtig beeld en geluid, maar er komt veel meer bij kijken. Voor een effectieve video moet je weten wat je wilt vertellen, hoe je het wilt vertellen en hoe je jouw verhaal wil verspreiden.

We willen niet dat jouw film straks verdrinkt in de zeeën van content die elke dag gepubliceerd worden. 

Daarom helpen we je op creatief, inhoudelijk én strategisch vlak.

Met onze achtergrond in de journalistiek en ruime ervaring in filmproductie, weten we hoe we jouw verhaal op een boeiende en overtuigende manier kunnen vertellen.

Daarnaast denken we met je mee over de beste verspreiding door bijvoorbeeld de film in de juiste beeldformaten op te leveren.

Je werkt met Bas en Merel, twee ontzettend gepassioneerde beeldmakers. 

We zien onszelf als de perfecte mix tussen de grote productiehuizen – die toffe beelden maken, maar ook log en ongelooflijk duur kunnen zijn – en de kleine freelancers die betrokken en snel zijn, maar soms twijfelachtige kwaliteit leveren.

Dus je krijgt die echte Hollywood kwaliteit én gewoon Bas of Merel aan de lijn in plaats van accountmanager nummer 23. 

Hierbij houden we van een vlotte doorlooptijd. Van concept en montage tot en met het uitrollen van de video, wij staan je bij. Want naast jou een ijzersterke film meegeven, willen we ook de weg ernaartoe een fijne ervaring voor je maken. Want een film laten maken, dat is toch ook hartstikke vet? 

Werk waar we trots op zijn ⬇️ 

Onze stijl? We houden van menselijkheid. Authenticiteit. Mensen in al hun geuren en kleuren laten zien. Want perfecte mensen zijn saai om naar te kijken. Onze beeldkwaliteit is natuurlijk altijd pico bello. Anders kan Bas niet slapen ‘s nachts. 

The Oval Office | Wervingsvideo
BridgeFund | Online Campagne
Aalberts | Brand film

Bedrijfsfilm laten maken
in 8 stappen

Tijdens een productie werken wij het liefst vanuit rust en overzicht. Hoe we dat doen? In 8 heldere stappen en met een duidelijke, allesomvattende planning. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. En blijft de vaart erin.

opschrijfboekje met tekst juicy ideas

1 | Concept & offerte 📝

Je hebt ons gevonden, yes! Via een telefoongesprek, Zoom-call of gewoon een ouderwetse kop koffie doe je uit te doeken wat je nodig hebt.

Op basis van jouw wensen en budget gaan wij aan de slag met een treffend concept en de bijbehorende offerte die duidelijk maakt wat wat kost en waarom.

2 | Planning 🗓️

Akkoord met het concept en de offerte? Dan prikken we direct een moment waarop we de camera’s uit het vet halen en aan de slag gaan met de opnamen. Op basis van de opnamedag plannen we de gehele pre- en postproductie, van script tot de uiteindelijke oplevering.

3 | Script 👩🏼‍💻

Zie je de gemaakte planning wel zitten? Dan gaan we aan de slag met het script. Jij weet door de planning precies wanneer je de eerste versie kunt verwachten en wanneer we jouw feedback nodig hebben. De eerste versie van het script bespreken we het liefst live of per Zoom-call met jou.

4 | Productie 🚀

Valt het script in de smaak? Dan is het tijd voor de productie. We regelen alles wat er geregeld moet zijn voor de daadwerkelijke shoot: van locatie en presentator tot de crew.

We houden hierbij ook rekening met een hoge production value; als er styling of visagie nodig is, dan regelen we dat.

We maken een duidelijke actielijst voor onszelf en voor jou. Hulp nodig? Natuurlijk ondersteunen we jou bij je acties waar dit kan.

5 | De shoot 🎬

Alles is geregeld. Door een overzichtelijke callsheet en een duidelijke dagplanning weet de gehele cast en crew waar ze aan toe zijn op de dag van de shoot. Aan alles is gedacht.

6 | Montage ✂️

Na de shoot gaan wij zorgvuldig aan de slag met het materiaal. Door de planning weet jij precies wanneer je een eerste versie kunt verwachten en wanneer we jouw feedback nodig hebben. Hierover nemen we altijd even persoonlijk contact met je op. Schakelt nét wat makkelijker dan een eindeloze reeks mails.

7 | Oplevering 🍿

Wij verwerken jouw feedback zo goed mogelijk en sturen je de definitieve versie van de productie. Na akkoord leveren we alle deliverables in een pakket bij je op, zodat jij al het materiaal in iedere gewenste grootte in je bezit hebt.

8 | Nazorg 🫶🏼

Het proces zit erop. Jij bent nu de trotse bezitter van een fantastische campagnefilm of bedrijfsvideo.

Gefeliciteerd! Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ons niet meer kunt bellen. Wil je toch ondertiteling? Of moet die ene foto in een bepaalde grootte worden uitgesneden? Bel! Wij helpen je, daar zijn we voor.

Vragen over ons proces?

Heb je vragen over ons proces of wil je zeker weten dat het helemaal aansluit op jouw vraag? Iedere productie is maatwerk, dat snappen wij heel goed. Bel of mail ons gerust en we bespreken samen het productieproces dat jij voor ogen hebt.

Veelgestelde vragen

Wat gaat het kosten?

Dat verschilt: een film produceren is, zonder uitzondering, maatwerk. Stel dat iemand jou zou vragen: “Wat kost een auto?” Dan moet je eerst weten of ze een dikke sportwagen of een functionele gezinsauto willen. Want dat loopt behoorlijk uiteen. Bij film (en fotografie) werkt het net zo.

Daarom bespreken we graag eerst jouw wensen en doelen in een vrijblijvend gesprek voordat wij een offerte kunnen schrijven. Hoe wij onze offertes opbouwen, leggen we uit in deze blog.

Welke formaten video krijg ik?

Dit stemmen we graag persoonlijk met jou af omdat dit afhankelijk is van hoe jij jouw video gaat gebruiken. Plaats je de video bijvoorbeeld alleen op Instagram, dan adviseren wij om je video in 4×5 te draaien. Maar wil je de film bijvoorbeeld ook op je website plaatsen, dan is het handig om ook een 16:9 versie te maken.

Je krijgt het vooraf afgestemde formaat video opgeleverd aan het einde van het traject.

Regelen jullie ook ondertiteling?

Dit kan zeker! We adviseren om je video altijd te laten ondertitelen als je hem op social media gebruikt. Mensen kijken immers vaak video’s zonder geluid als ze aan het scrollen zijn.

De kosten van de ondertiteling zijn altijd afhankelijk van de lengte van de video en in welke taal je de video ondertiteld wil hebben.

Regelen jullie de locatie?

Jazeker! De locatie is natuurlijk altijd afhankelijk van het concept en dit doen we graag in overeenstemming met jou. We nemen dit proces graag voor jou uit handen, maar hou er rekening mee dat bepaalde specifieke locaties (bijvoorbeeld grachtenpand met grote badkamer en vrijstaand bad) wel extra kosten met zich mee kunnen brengen.

Krijgen we ook de onbewerkte beelden?

In principe niet. Wij maken van de beelden een mooie edit en we bewerken de RAW-foto’s netjes om ze vervolgens te exporteren in een bestandsvorm waar jij mee kunt werken.

Onbewerkte beelden zijn eigenlijk een soort schetsen en niet representatief voor het eindresultaat. Daarom ontvang je deze niet.

Kunnen we de video/foto’s vrij gebruiken?

Je kunt alle beelden vrij gebruiken voor de vooraf afgestemde doelen zoals je website, social media of online campagne. Naamsvermelding is dan niet verplicht, maar we waarderen het uiteraard wel.

Wil je de beelden gebruiken voor (online) publicaties van externe media zoals magazines of websites die niet van jou zijn, dan is naamsvermelding wel verplicht.

Hou er tevens rekening mee dat geportretteerde personen in jouw video en foto’s volgens de AVG-wetgeving apart toestemming moeten geven voor alle kanalen waarop de beelden worden verspreid. Wij helpen je uiteraard met de juiste administratieve afhandeling hiervan.

Hoe snel kunnen jullie beginnen?

Zo snel mogelijk. Dat wil zeggen; wij zijn een klein productiebureau en we doen bijna al het werk zelf. Dat betekent dat we flexibel zijn en snel kunnen schakelen, maar het betekent ook dat we soms snel vol zitten en je even geduld moet hebben. De planning gaat altijd in overleg en we zullen zo goed mogelijk rekening houden met jouw deadlines.

Hou er rekening mee dat een (film)productie gemiddeld een doorlooptijd heeft van 4 weken. Dit kan uiteraard sneller, maar dat heeft ook gevolgen voor het budget.

Doen jullie ook fotografie?

Jazeker! Merel is fotograaf en het is zeker mogelijk om alleen fotografie bij ons af te nemen. Je leest meer op onze bedrijfsfotografie pagina.

Wat als het slecht weer is op de dag dat we zouden filmen?

Een van de weinige zaken waar wij helaas geen controle over hebben, is natuurlijk het weer. Als er voor de video buiten gefilmd moet worden, dan proberen we dit altijd flexibel te plannen door bijvoorbeeld meerdere opties in onze agenda te zetten.

Een paar dagen voor de shoot stemmen we samen af of de opnamen door kunnen gaan. Soms betekent dat een gokje wagen, dit gaat natuurlijk altijd in overleg.

Moeten wij zelf het script schrijven?

We vinden het heel fijn als je al een voorzet hebt gemaakt, maar dit hoeft zeker niet. Onze expertise komt het beste tot zijn recht als je ons betrekt bij het hele proces; van concept en script tot oplevering.

Bij het schrijven van een script komt namelijk meer kijken dan alleen wie wat zegt. We moeten ook visueel nadenken over hoe we de zaken precies in beeld brengen, waar we dat doen en hoe we dat het meest effectief en productioneel haalbaar maken. Dus elke voorzet is welkom, maar wij maken er altijd nog een filmische slag op.

Hoe zit het met de AVG-wetgeving? Mag je zomaar iedereen in mijn bedrijf filmen en fotograferen?

Sinds de AVG-wet in werking is getreden mag dat niet. Mensen moeten individueel toestemming geven voor het gebruik van hun portret of beeltenis in film en fotografie. Daarnaast moet er ook specifiek worden aangegeven waar het beeld precies voor wordt gebruikt; bijvoorbeeld voor op de website of Instagram. ‘Social media’ is alweer te breed.

Wij helpen je graag met een correcte administratieve afhandeling door jou een template van een Medewerkingsverklaring te sturen. Deze moet je dan invullen met jouw bedrijfsgegevens en kun je verspreiden onder de mensen die meewerken aan de productie. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om deze verklaringen veilig te bewaren.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op.

En tot slot de vraag: wat gaat zo’n mooie bedrijfsfilm kosten

Je voelt ‘m al aankomen: dat verschilt. Een film produceren is, zonder uitzondering, maatwerk.

Stel dat iemand jou zou vragen: “Wat kost een auto?” Dan moet je eerst weten of ze een dikke sportwagen of een functionele gezinsauto willen. Want dat loopt behoorlijk uiteen. Bij film en fotografie werkt het net zo.

Daarom bespreken we graag eerst jouw wensen en doelen in een vrijblijvend gesprek voordat wij een offerte schrijven.