Shepherd & Fox is een one stop shop voor film en fotografie voor bedrijven.

Wij zijn Merel Hurkmans en Bas Baakman, twee gepassioneerde beeldmakers en beiden een tikkeltje eigenwijs. Onze stijl? Een authentiek verhaal vertellen met prachtige beelden. 

We houden van een goede scheut menselijkheid in onze films. In onze producties zie je mensen die mens mogen zijn door het zenuwachtige grapje of de blooper gewoon in de video te laten. Hiermee willen we dat jouw doelgroep zich betrokken voelt en sneller in actie komt.

Onze missie? Ben authentiek, dapper en eerlijk!

Bas Baakman

Ik zit al meer dan 10 jaar in de industrie als filmmaker. Op elke set heb ik wel gestaan; van gigantisch tot innie-minnie.

Kwaliteit is gelijk aan goede belichting en daarom gooi ik ook voor een kleine spoedklus een paar lampen in de auto zodat ik elke situatie uitstekend in beeld kan brengen. Want beknibbelen op de kwaliteit? Dat nooit. En dan terughoren van de klant, “dit ziet er echt stukken beter uit dan onze vorige video’s”? Ja, dat blijft mooi. 

Mijn achtergrond

Het filmen begon ooit, zoals bij veel creatieven, met geinige filmpjes maken met vrienden. Het ‘spelen’ werd gevolgd door een filmopleiding om mijn vaardigheden te verbeteren.

De hoofddocent was een echte duizendpoot. Hij was regisseur, maar ook een expert in camera, licht, editing… Echt, die man wist alles. Dat wilde ik ook.

Ik leerde van hem heel praktisch te denken op een set en om met weinig veel te bereiken.

Je zult me dus niet snel uit het lood geslagen zien in lastige filmsituaties.  

Een lang gekoesterde droom waarmaken

Na ruim 6 jaar bij verschillende creatieve bureau’s in Utrecht en Amsterdam, waar ik als cameraman, editor en regisseur werkte, besloot ik te gaan freelancen. Net voordat Covid uitbrak. Geweldige timing, not!

Door alle onzekerheid rondom de pandemie, ging ik weer parttime in dienst bij een productiebureau. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ook Merel had heel veel zin samen te beginnen, iets waarover we al jaren fantaseerden. Het besef ‘samen hebben we eigenlijk alles om ons eigen bedrijf te beginnen’ werd steeds sterker.

Dus in 2021 besloten we een lang gekoesterde droom waar te maken: ons eigen foto- en filmproductiebureau waar zakelijke klanten terechtkunnen voor al hun visuele content. 

Let’s connect!

LinkedIn | Instagram | bas@shepherdandfox.nl

Merel Hurkmans

Ik vind het prachtig om mooie, authentieke verhalen te vertellen. Naast mijn werk als producer en fotograaf, heb ik de opleiding journalistiek afgerond. Daar leerde ik de kracht van een meeslepend verhaal. Dit neem ik mee in onze films en foto’s; deze mogen menselijkheid en humor bevatten. 

Ik ben begonnen in de radiowereld

Na mijn studie ging ik bij de Radio 2 aan de slag als redacteur bij de KRO-NCRV. Werken op een radioredactie vond ik prachtig, maar ik kreeg door de korte contracten bij de publieke omroep geen vaste voet aan de grond.

Daarom volgde een kantoorbaan in marketing. Maar ik merkte al snel dat ik totaal niet gelukkig werd van elke dag op dezelfde plek onder hetzelfde systeemplafond zitten. Het voelde als een soort dagopvang voor volwassenen: 8 uur per dag ergens verplicht moeten zitten.

En ik wist het even niet meer: wat wil ik dan wel? 

Op mijn plek in de filmwereld

En ook de filmwereld lonkte mij, dus naast mijn freelance werk als fotograaf, ging ik in 2017 aan de slag als producer bij een klein filmproductiebureau in Utrecht. Het voelde gelijk goed.

Er komt enorm veel geregel bij films kijken – mensen, locaties en iedereens agenda’s op elkaar aansluiten. Een nachtmerrie voor sommige mensen, maar voor mij gaat dit werk vanzelf. Ik heb heel veel behoefte aan afwisseling, en daar is het vak van filmproducer, fotograaf en ondernemer uitermate geschikt voor. Geen dag is hetzelfde, precies wat ik wil.

Zoals je in Bas zijn verhaal kan lezen, besloten we in 2021 dat we genoeg ervaring hadden opgedaan. Een lieve collega zij destijds tegen mij: “Je praat over jullie eigen productiebureau alsof dat iets is wat je gaat doen als je later groot bent. Maar jullie kunnen het al!”

Kortom, het was tijd om de zijwieltjes eraf te halen: Shepherd & Fox werd geboren. 

Let’s connect!

LinkedIn | Instagram | merel@shepherdandfox.nl

Onze opdrachtgevers 🤩

Fun Facts

  • Wij zijn al meer dan 10 jaar een stel. In 2013 ontmoetten we elkaar op het bankje voor Meneer Smakers op de Nobelstraat in Utrecht. 
  • We wonen in een knus appartement in de Utrechtse wijk Oog in Al. Shepherd & Fox HQ bevindt zich in Hooghiemstra naast het Griftpark in Utrecht.
  • Billie is 4 jaar oud en een kruising tussen een Australian Shepherd en Border Collie. Deze knapperd is trouwens ook in te huren voor shoots. 
  • Bas is ook muzikant. Hij heeft ooit toelating gedaan voor de Rock Academy, maar werd helaas afgewezen. Muziek is gelukkig nooit verdwenen uit zijn leven. Deze liefde voor muziek zie je terug in hoe ritmisch superstrak onze video’s zijn.
  • Merel is in opleiding tot imker 🐝 Ze realiseerde zich tijdens de wandelingen met Billie hoe weinig ze weet van de natuur. Daarom trad ze in de voetsporen van haar opa door zich op te laten leiden tot imker. Haar bijen staan in Park Oog in Al, tussen de hertjes.
  • Bas is te zien op Netflix. Geen grap. Hij heeft een film gedraaid die op Netflix staat en mocht daar ook een piepklein figuranten rolletje in spelen. Spot ‘m in Berend Botje!  
  • Merel is opgeleid tot journalist met een specialisatie in radio. En juist daarom vindt ze het enorm tof om, naast video’s, ook podcasts te produceren.  

Bedrijfsfilm & fotografie
laten maken

Dus heeft jouw bedrijf sterk en creatief beeld nodig dat de juiste kijker bereikt? En wil je dat samen met relaxte mensen realiseren? Dan horen we graag van je.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Dan weet jij vrijwel direct wat er mogelijk is, hoe snel en wat het gaat kosten.