Zo kies je de juiste beeldverhouding voor je content

De verschillende beeldformaten vliegen je als marketeer regelmatig om de oren. En toegegeven, wij halen ze ook nog weleens door elkaar: “16:9 voor de video op je Insta-story – eh – 9:16 bedoel ik.” 😅 Dat dus. Verwarrend.

Daarom hebben we voor jou (maar ook wel een beetje voor onszelf 😉) een handige video gemaakt waarin Bas helder uitlegt welke beeldverhoudingen er momenteel zijn en hoe je de beste verhouding kiest voor je content.

Welk beeldformaat gebruik je bij welke social media? 🚀

Samengevat komt het dus hierop neer:

Het is al lang niet meer standaard om je film in de beeldverhouding 16:9 op te nemen. Steeds vaker zetten wij de camera op zijn kant en filmen we verticaal.

Welke beeldverhouding je kiest, is afhankelijk van het platform waar je doelgroep de video kijkt.

Wij filmen altijd op hoge resolutie zodat we later meerdere uitsnedes voor verschillende (social media) platformen kunnen maken.

Omdat er veel informatie verloren gaat als je een uitsnede maakt van een breder gedraaid beeld, filmen wij steeds vaker alles verticaal. Zeker als de content enkel bedoeld is voor social media of op telefoons wordt bekeken.

Denk dus al voordat je de film gaat maken goed na over waar je de video gaat plaatsen.

Welk beeldformaat gebruik je voor wat?

Instagram: 9:16

LinkedIn: 4:5

YouTube: 16:9

TikTok: 9:16

Facebook: iedereen doet maar wat, wij adviseren 4:5

Let op je marges! Instagram en TikTok zetten veel informatie langs de randen van je beeld. Zorg dat je ondertiteling boven je copy staat en je logo niet onder je profiel-foto.

Hoe leveren wij video’s aan jou op?

Wanneer je met Shepherd & Fox een videoproductie maakt, dan stemmen we vooraf samen af in welke beeldformaten wij de video opleveren. Dit hangt sterk samen met hoe jij jouw video gaat inzetten.

Het is altijd mogelijk om de video in meerdere formaten te ontvangen, ook als we dat niet vooraf met elkaar hebben afgesproken. Hou er dan wel rekening mee dat wij wat extra kosten in rekening moeten brengen voor het aanpassen van het beeldformaat.

Wij denken graag met je mee over de beste beeldverhouding voor jouw film ⤵️

Home » Blog » Zo kies je de juiste beeldverhouding voor je content